banner

I tre dage i november præsenterer KoncertKirken Eriko Makimuras FRÅDSERI, udviklet specielt til KoncertKirken sammen med Willie Flindt (Hotel pro Forma).

Den prisbelønnede, japanske klassiske pianist Eriko Makimura har de seneste år sammensat koncerter med De Syv Dødssynder som omdrejningspunkt i sin unikt eksperimenternde tilgang til det klassiske koncertformat. KoncertKirken på Blågårds Plads har nu æren at være rammen om hendes koncert­ performance FRÅDSERI.

Som gæster og med­iscenesættere har Eriko inviteret sanger og komponist Marie Fisker, danser og performancekunstner Nana Fransisca Scottländer samt forfatter og kunstner Sigrún Gudbrandsdóttir. Alle deltager med egne værker skabt specielt til forestillingen.

Frådseri som grundpræmis?

Religioner har beskrevet frådseri som særlig farlig for menneskets åndelighed, som i myten om
hungry ghosts, en tilstand af evig fortæren. I forestillingen undersøges begrebets plads i den moderne bevidsthed. Er vores brug­og smid­væk tilgang til det materielle, til jorden og til andres liv i virkeligheden Frådseri i ny forvrænget forklædning?

Fem musikstykker, der i sig selv er fortærende, bindes sammen af nonsens ritualer og åbne udsagn. Som sætningen af Gertrude Stein: ̈Once upon a time the world was round and you could go on it around and around ̈, der optræder i John Cage værket ‘Living Room Music’.

Og bag Stravinskys Rite of Spring ligger en fortælling, der opridser det ultimative frådseri: Ofringen af andres liv for egen ideologi.

Kom og oplev en særegen scenekunstner, som bryder genrer med sine samarbejder og lø er det klassiske koncertformat, så det får karakter af performanceværk.

FRÅDSERI – ERIKO MAKIMURA med gæster
den 17.-20. november i Koncertkirken på Blågårds Plads

BILLETTERgluttony-pix

Forestillingen er støttet af Statens Kunstfond, Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond og Københavns Kommune

Share →